Wat zijn de twee spanningen op een Dual LNB?

Wat zijn de twee spanningen op een Dual LNB?


Een schotel netwerk dual low noise block (LNB) downconverter werkt op twee verschillende spanningen. De spanning afkomstig van de satellietontvanger in huis. De ontvanger stuurt de LNB, het vertellen van de LNB die satelliet en tv-netwerk te selecteren op basis van de beschikbare keuzes. Dit alles gebeurt als je gaat zitten op de bank, het plukken van programma's op de gids.

Spanningen en signalen

LNB's richten zich op twee satellieten boven de aarde. Elke satelliet zendt digitale signalen van maximaal 32 transponders, en elke transponder draagt ​​maximaal acht verschillende broadcast netwerkprogrammering. Als je televisie bekijken en selecteren van een bepaalde uitzending netwerk van gids menu van de ontvanger, de satellietontvanger praat met de LNB en vertelt hij welke satelliet, transponder en het programma te selecteren. Zij doet dit door het sturen van ofwel een 18-volt DC of een 13-volt DC signaal naar de LNB, samen met een 22-hertz toon. Samen vormen deze spanningen en tonen "te veranderen het kanaal" in LNB de schotelantenne's.

18-Volt stuurstroom

Naast de hierboven beschreven variabelen, wordt het digitale signaal ook verticaal en horizontaal georiënteerd als het reizen naar de aarde. Stelt u zich een schroefveer speelgoed in de vorm van een ovaal in plaats van een perfecte cirkel; de satelliet signaal gaat naar de Aarde, spinnen in dit ovaal patroon. Wanneer de ovaal patroon voor een bepaalde transponder verticaal is uitgelijnd, de LNB ontvangt een 18 volt stroom vertellen om te kijken naar een verticaal uitgelijnde digitale signaal.

13V-Volt stuurstroom

Op dezelfde wijze zoekt de LNB een verticaal uitgelijnde digitale signaal wanneer een 18 volt signaal van de ontvanger, de LNB schakelaars en zoekt naar een horizontaal uitgelijnd signaal wanneer het een 13 volt stroom ontvangt van de ontvanger in de woning. Digitale frequenties dicht bij elkaar afwisselen in hun patroon van verticale naar horizontale uitlijning, zodat de signalen niet bloeden boven op elkaar.

22-Hertz Tone

Naast de twee spanningen, een 22 hertz toon of radiogolven, reist tussen de satellietontvanger in het huis en de LNB buitenshuis. Deze toon is constant, en het vertelt de LNB die satelliet "zoeken." Een dubbele LNB ontvangt signalen van twee satellieten te allen tijde. Elke satelliet zendt de programmering van een aantal individuele netwerken. Wanneer u kanalen in het huis veranderen, de LNB bevat een ingebouwde multischakelaar dat maakt het mogelijk om te schakelen van de ene satelliet naar de andere om de door u geselecteerde netwerk te vinden. De 22-hertz toon regelt de multischakelaar en vertelt de LNB wanneer te schakelen tussen satellieten.Aiheeseen liittyviä artikkeleita