Tunnustaa diabetes koirilla ja kissoilla

Tunnustaa diabetes koirilla ja kissoilla


Vaikka suurin osa meistä on taipumus ajatella diabetesta "ihmisen" tauti, diabetes sanotaan vaikuttavan 1 400 kissoilla (ja yhtä monta koiraa) vuosittain. Itse asiassa oireita taudin ovat hyvin samankaltaisia ​​niitä, koska ne ovat niiden omistajia, vaikka valtaosa kulmahampaat kärsii, ja noin 5-20% kissoista kokemusta tyypin 1 (insuliinista riippuvainen) diabetes, eikä tyyppi -2 yleisintä lihavilla ihmisillä. Loput 80-95% kissaeläimiä kokemusta tyypin 2 diabetes.

Ilmeisin oireet ovat äkillinen painon lasku tai nousu, mukana liiallinen juominen ja virtsaaminen. Esimerkiksi kissat voi näkyä kehittää pakkomielle vedellä ja vaanivat ympärillä hanat tai vesikuppeja. Ruokahalu on yhtäkkiä joko ahnas (enintään kolme kertaa normaali) tai poissa. Koirille, seuraava oireet ovat usein näköhäiriöitä ja kaihia, kun taas kissat näytteille heikkous niiden takana jalat ja jäykät tai epävakaa kävely.

Huolestuneet omistajat voivat tarkistaa uringe käyttäen keto / glukoosia nauhat saatavilla kaikissa huumeiden myymälöissä. Jos nauhat osoittavat glukoosin virtsaan, diabeteksen on osoitettu. Jos ne osoittavat läsnäolo ketoaineita virtsassa, eläin olisi saatettava Päivystyspoliklinikka heti. Testi voidaan myös suorittaa kodin glukoosi mittari hankkimalla verinäyte jossa lansetti kautta korva prick, tassu prick tai koirilla, huuli mulkku. Omistajien tulisi tarkkailla havaittavissa ihon ohenemista ja näennäinen hauraus: nämä ovat vakavia, ja osoittaa, että eläin on metabolisoivien (hajottaa) oman kehon rasvan ja lihasten hengissä. Eläimet ovat yleensä vakavasti kuivattu tässä vaiheessa, ja kuolema voi olla välitön, ellei kiireellistä hoitoa annetaan ajoissa.

Hyvä uutinen on, että tauti on melko hoidettavissa, ja "ei tarvitse lyhentää eläimen eliniän ja elämän laatua." Itse asiassa, nopea "tehokas hoito voi jopa johtaa diabeettiseen remission, jossa kissan ei tarvitse enää pistänyt insuliinia." Saat lisätietoja yhteyttä eläinlääkäriin tai ota Connecticut State Board of Veterinary Medicine 410 Capitol Avenue, MS # 13PHO, PO Box 340308, Hartford, CT 06134-0308, 860 509-8000Aiheeseen liittyviä artikkeleita