MS neurologinen sairaus

MS neurologinen sairaus


Multippeliskleroosi, tai MS, on sairaus keskushermostoon joka hyökkää myeliini, suojaava rasva, joka eristää hermo kuituja. Kovettuminen tässä kudoksessa, tai skleroosi, voi esiintyä, kun myeliinin on vaurioitunut, jolloin ehto sen nimi.

Syy

Hermoimpulssien välillä aivojen ja selkäytimen häiriintyy, kun joko myeliinitupen tai sen kapseloitu hermo kuitu on vaurioitunut, jolloin MS: n oireet.

Oireet

Oireita MS voi sisältää sumea näkö, väri vääristymä välillä punainen ja vihreä, sokeus toisessa silmässä, lihasheikkous, kipu, koordinaatiota ja tasapainoa ongelmia, ja joskus, halvaantuminen. Muita oireita voivat olla puutumista ja pistely tuntemukset, puheen ongelmia, vapina, huimaus, kuulonalenema, ja kognitiivisia ongelmia.

Riskitekijät

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä sairastua MS sisältäisi vuotiaita 20 ja 50, on naisia, ja että valkoihoinen eurooppalaista syntyperää.

Tilasto

Mukaan National MS Society, noin 400000 ihmistä Yhdysvalloissa on MS. Maailmanlaajuisesti MS uskotaan vaikuttavan jopa 2,5 miljoonaa ihmistä.

Ennuste

Suurin osa potilaista, joilla MS lievästi vaikuttaa, mutta vaikeissa tapauksissa, MS etenee kohti vammaisuutta. Koska MS-tauti, joka yleensä hyvittääkseen ja uusiutua spontaanisti, ei ole parannuskeinoa. Kuitenkin asianmukaista lääkitystä ja terapeuttisen apua, ihmiset tämän neurologinen sairaus voi aiheuttaa erittäin tyytyväinen elämäänsä.Aiheeseen liittyviä artikkeleita