Miten saada Korvaus BlackBerry Storm

Miten saada Korvaus BlackBerry Storm


Onnettomuuksia sattuu ja puhelimet eksy. Vaihtaminen BlackBerry Storm on paljon helpompaa, jos kata laajennettu takuu suunnitelma. Muuten olet vastuussa etsiä ja maksaa kokonaiskustannuksista uuden BlackBerry Storm tilalle yhden vahingoittunut tai kadonnut. Takuun ostamalla puhelimen, jos yksi koskee, kattaa yleensä valmistajan vikoja mutta ei tarjoa tilalle vahingoittunut tai kadonnut puhelin.

Ohjeet

1

Soita Asurion at 888-881-2622 tai käy Asurion verkkosivuilla tiedostoon vaatimus 60 päivän kuluessa tapahtumasta, jos ostit kattavuus Verizon. Seuraa ohjeita muita kattavuus ostettu muita tarjoaja.

2

Ota yhteyttä ostopaikkaan, jos ilmoitettu, korvaavan BlackBerry toimintahäiriön vuoksi tai vikoja. Riippuen tarpeesta korvaavan, eri keinoja kattaa suuntaan otettu. Jotkut jälleenmyyjät auttaa vakuutuskorvaukset korvata BlackBerry.

3

Soita tai käy palveluntarjoajaa aktivoimaan uuden puhelimen, kun se saapuu. Toistuvasta käytöstä "Backup Assistant" on suositeltavaa tallentaa kaikki tallennetut tiedot BlackBerry, mikäli tiedot on ei-haettavissa vaurioitumisen.

Vihjeitä

  • Käytä kantolaukku auttaa estämään vahinkoja, jotka johtuvat pudottamalla BlackBerry.
  • Lue takuun ja kattavuus huolellisesti harkitessaan ostaa lisäeläketurvan.


Aiheeseen liittyviä artikkeleita