Mitä eroa pikseliä & megapikseliä?

Mitä eroa pikseliä & megapikseliä?


Kun se tulee teknologia monet meistä ovat sen vaikutelman, että enemmän on parempi. 200 gigatavua tallennustilaa tietokoneella on varmasti parempi kuin 100 gigatavua. Nämä ylimääräiset 100 gigatavua suuresti lisätä tallennuskapasiteettia. Kun se tulee digitaalista kuvankäsittelyä, onko saada 10-megapikselin kamera vs. 5-megapikselin kamera riippuu tarpeista.

Ymmärtäminen pikseliä

Kun otat kuvan digitaalikameralla olet lähinnä ottaen skannauksen kaiken, että kameran kuva-ala. Kamera ottaa tiedot, digitoi sen ja muuntaa visuaalisen informaation numeeriset tiedot tunnetaan pikseliä. Pienin elementit digitaalisia kuvia ovat pikseleitä, mikä on lyhyt kuva elementtejä. Yhden pikselin sisältää 24 bittiä väri tietoja (yhdistämällä punainen, vihreä ja sininen.) Jotta voimme hyödyntää käytännössä tarvitsemme monta kuvapistettä, ehkä miljoonia. Megapikselin on miljoona pikseliä.

Historia

Vaikka kyky tallentaa ja toistaa kuvia on ollut voimassa vuodesta 1950, se oli vasta 1990-luvun puolivälissä, kun vihdoin näki digitaalisen tallennuksen laitteet tulevat voimakkaasti osaksi kuluttajamarkkinoille. Kodak julkaisi DC40 kamera maaliskuussa 1995 Myöhemmin vuonna 1995, ensimmäinen kamera on LCD-näyttö oli Casio QV-11, ja lopulta alkuvuodesta 1996 Sony tuli digitaalikameroiden markkinoilla Cyber-Shot Digital Still Camera.

Huomioita

Kun se tulee megapikseliä ja digikamerat, enemmän ei ole välttämättä parempi. Sinun tulisi valita kamera, joka on vähimmäismäärä megapikseliä tarvitaan tulostaa oikea kokoinen kuvia tarpeisiisi. Esimerkiksi jos vain aiot tulostus 5-by-7-tuumainen kuvia niin sinun olisi 3 megapikselin kamera, mutta jos halusi tulostaa 8-by-10-tuumainen valokuvat olisi käytettävä 5 megapikselin kamera . Ostaminen 8 megapikselin kamera, jolla voi tulostaa 16-by-20-tuumainen kuvia, kun tulostaa vain 5-by-7-tuumainen kuvia on tarpeetonta.

Zoomaus

Toinen näkökohta saatat tehdä on määrä zoomaus saatat olla tekemässä. Darren Rowse Digital Photography School suosittelee, "otetaan huomioon ainoastaan" optinen zoom "tehdessään päätöstä siitä, mikä kamera ostaa. Digitaalinen zoomaa yksinkertaisesti suurentaa pikseleitä ammuttu, joka ei tee aihe näyttää isompi, mutta se tekee myös näyttää enemmän pixelated ja kuvasi "äänekkäämpiä" (kuten kun menet lähelle TV). "

Johtopäätös

Kun ruvetaan tekemään digikameran ostopäätöksen ymmärrystä miten megapikseliä kuvaan on vain yksi tekijä yhtälössä. Darren Rowse kirjoittaa, että sinun pitäisi kysyä itseltäsi, mitä muita ominaisuuksia ovat sinulle tärkeitä, mikä on kokemuksenne tasolla digitaalisen valokuvauksen, ja minkälainen valokuvauksen sinä olet tekemässä. Tietäen vastaus näihin kysymyksiin avulla voit tehdä parhaan mahdollisen ostopäätökseen.Aiheeseen liittyviä artikkeleita